Kamis, 19 November 2015

Sedang mencari Rawatan Alternatif untuk Antidepresan

Sedang mencari Rawatan Alternatif untuk Antidepresan

Ramai orang tidak berminat untuk menggunakan ubat-ubatan preskripsi untuk menyelesaikan masalah kesihatan mereka, dan seringkali mereka akan beralih kepada penyelesaian yang lebih semula jadi lebih sihat untuk perjuangan mereka, kemurungan secara khusus sebagai contoh utama. Kadar diagnosis untuk kemurungan adalah salah satu yang paling tinggi daripada semua penyakit, dan orang yang mengalami kemurungan adalah empat kali lebih cenderung untuk mati akibat, berbanding penyakit lain.

Sudah tentu, anda perlu diagnosis yang jelas kemurungan anda sebelum anda mula cuba untuk mencari yang berkesan, penyelesaian yang lebih semula jadi untuk masalah anda. Percaya atau tidak, sesuatu yang mudah seperti kekurangan vitamin, seperti kekurangan vitamin B12, boleh nyata gejala yang sama kepada kemurungan. Oleh itu, ia boleh bahawa apa yang anda mengalami suatu kekurangan B12, tidak kemurungan yang sebenar dan dalam keadaan ini, dengan mengambil beberapa tambahan vitamin B12 boleh menyelesaikan masalah ini.

Kekurangan magnesium atau vitamin C boleh mempunyai kesan yang sama dan dilayan dengan cara yang sama. Vitamin C adalah amat berkesan untuk merawat kemurungan kerana tahap serotonin yang rendah boleh menjadi faktor penyumbang, dan vitamin C berfungsi untuk menukar tryptophan kepada serotonin supaya bekalan tambahan boleh mengurangkan kekurangan itu. Dan sekali lagi seperti yang dinyatakan, kekurangan magnesium juga biasanya ditemui pada orang yang mengalami kemurungan.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa walaupun membuat satu usaha untuk secara lisan mengambil vitamin C atau magnesium mengurangkan intensiti kemurungan; Walau bagaimanapun, bukti daripada ujian klinikal ini nampaknya tidak cukup menarik untuk membuktikan bahawa ini adalah penyelesaian terbaik semula jadi untuk masalah kemurungan.

Wort St John adalah pilihan yang sangat popular sebagai penyelesaian semula jadi atau ubat untuk kemurungan dan dilesenkan di seluruh Eropah, termasuk Jerman. Cara ia membantu bukan sebenarnya benar-benar jelas, tetapi sesetengah idea-idea yang kompleks tertentu dalam fungsi ekstrak bersama-sama untuk memberikan penyelesaian.

Orang tua yang tidak sentiasa bertindak balas dengan baik kepada antidepresan normal atau menunjukkan cukup balas kepada mereka sering bertindak balas dengan baik kepada ginkgo, yang merupakan satu lagi ubat popular untuk penghidap kemurungan. Terdapat percubaan klinikal yang berlari merentasi lapan minggu di mana rakyat mengambil gingko melihat kemurungan mereka berkurangan dengan ketara, daripada 14 pada Hamilton Skala Kemurungan ke tahap yang 7. Ada satu kumpulan kawalan juga mengambil bahagian di dalam percubaan yang hanya menyaksikan penurunan satu titik pada skala semasa mengambil plasebo.

Lain-lain profesional perubatan memegang berpendapat bahawa rawatan yang berkesan untuk kemurungan boleh didapati dengan pemakanan yang baik dan pendekatan yang seimbang untuk diet. Memotong karbohidrat ditapis dan gula adalah beberapa cadangan utama mereka. Orang yang bertarung gejala kemurungan selepas tidak makan untuk satu tempoh masa, atau mengalami kemurungan pada waktu pagi atau lewat petang, telah bertindak balas dengan baik kepada pendekatan ini. Tetapi semua profesional perubatan akan nasihat anda untuk menerima diagnosis yang betul dan menyeluruh sebelum anda mengambil apa-apa tindakan untuk mencari penyelesaian.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar