Kamis, 19 November 2015

Portland Marijuana dispensari untuk Menyediakan perubatan Marijuana untuk Mereka yang Sakit Kronik

Portland Marijuana dispensari untuk Menyediakan perubatan Marijuana untuk Mereka yang Sakit Kronik

Pada tahun 1998 Oregon menjadi salah satu daripada negeri-negeri pertama di negara ini untuk menghalalkan ganja untuk pesakit doktor telah menetapkan keazaman untuk mengalami sakit kronik. Undang-undang ini dipanggil Oregon Medical Marijuana Akta (OMMA) dan menjadikan undang-undang bagi doktor untuk menetapkan ganja untuk pesakit glaukoma, Multiple sclerosis, kanser, Aids, dan apa-apa syarat lain yang menyebabkan kesakitan atau kekejangan otot kronik.

Undang-undang baru yang diberikan pelepasan untuk beribu-ribu pesakit di seluruh negeri ini yang akhirnya mempunyai alternatif semula jadi untuk ubat penahan sakit candu ketagihan seperti Vicodin dan Oxycontin untuk merawat kesakitan mereka dengan. Masalahnya walaupun adalah bahawa undang-undang tidak menyediakan satu cara yang mudah untuk pesakit ganja untuk mendapatkan ubat mereka.

OMMA dibenarkan pesakit untuk mendapatkan pengasuh yang akan bertanggungjawab untuk berkembang ganja untuk mereka. Masalahnya ialah bahawa sangat mahal dan masa intensif untuk berkembang ganja jadi ia adalah sukar untuk mencari seorang penjaga bersedia untuk berkembang untuk apa-apa sebagai balasan. Ramai pesakit terdesak untuk ganja perubatan telah ditinggalkan tidak dapat untuk mendapatkan ubat mereka akibat.

Ia memerlukan banyak kerja fizikal dalam menubuhkan taman dalaman dan mengekalkan ia untuk berkembang ganja anda sendiri. Malangnya, pesakit yang memerlukan ganja perubatan yang paling adalah orang-orang yang paling mungkin dapat berkembang mereka sendiri kerana keadaan fizikal mereka lemah. Oleh itu, keperluan untuk dispensari ganja telah menjadi lebih jelas berbanding sebelum ini.

Bagi menangani masalah ini, "Pengundi Kuasa" organisasi telah memulakan proses untuk mendapatkan inisiatif pada kertas undi, I-28, yang akan menghalalkan pembentukan terkawal dispensari ganja perubatan. Ini dispensari akan dapat menjual pesakit program ganja OMMA sisi undang-undang yang akan digunakan untuk tujuan perubatan. Kemungkinan besar banyak dispensari ini akan dibuka di Portland, bandar terbesar di negeri ini.

Ini dispensari ganja Portland akan membeli ganja daripada penyedia penjagaan yang dilesenkan oleh Oregon berkembang periuk perubatan. Dispensari kemudian akan menjual ganja perubatan untuk pesakit OMMA yang akan diminta untuk menunjukkan kad ganja perubatan mereka terlebih dahulu. Kedua-dua pembeli dan penjual akan dikawal selia oleh kerajaan dan semua transaksi akan dikenakan cukai.

Portland dispensari ganja akan menjadi sumber penting hasil cukai bagi negeri Oregon tetapi yang paling penting akan menyediakan undang-undang, perubatan semula jadi kepada orang-orang yang memerlukannya dengan teruk.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar