Kamis, 19 November 2015

Menyembuhkan Asli Untuk Nail Kulat Jangkitan - Bagaimana untuk menghilangkan Kulat kuku Sekali dan Untuk Semua!

Menyembuhkan Asli Untuk Nail Kulat Jangkitan - Bagaimana untuk menghilangkan Kulat kuku Sekali dan Untuk Semua!

Kulat kuku adalah suatu keadaan yang sangat umum. Lebih 35 juta orang mengalami ia hanya di Amerika Syarikat Kulat ini bukan sahaja satu masalah estetik. Ia adalah jangkitan yang biasanya disebabkan oleh organisma yang dipanggil dermatophyte. The dermatophytes tidak dapat dilihat dengan mata kasar, tetapi keputusan mereka dapat dilihat.

Apabila dermatofytes menembusi kawasan itu di bawah kuku, mereka mula membiak. Paradoks, kuku seolah-olah memberikan suasana kawalan untuk pertumbuhan kulat. Oleh itu, adalah sangat sukar untuk berhenti pertumbuhannya dan kaedah yang paling berkesan adalah untuk merawat jangkitan dari dalam. Yang kuku lebih mudah terdedah kepada keadaan ini, kerana mereka dikelilingi setiap hari dengan gelap, panas dan sering basah kasut dan sarung kaki.

Apabila jangkitan berkembang, warna kuku menjadi kuning atau gelap. Sel-sel mati berkumpul di kuku dan menyebabkan bau yang tidak baik. Kuku jari kaki menjadi tebal, yang menyebabkan ketidakselesaan kepada pesakit setiap kali dia / dia perlu memakai kasut dan ia mungkin menyukarkan pesakit untuk berdiri atau berjalan. Selain itu, jangkitan boleh dipindahkan ke kuku lain dan mungkin kepada orang lain. Sesuatu yang sangat biasa, seperti fail kuku boleh merebak kulat daripada kuku yang dijangkiti kepada yang lain.

Apakah tanda-tanda keadaan ini?

Kuku mempunyai penampilan yang luar biasa.
Terdapat perubahan dalam warna yang mungkin coklat, kuning atau mempunyai bintik putih.
Kuku mengelupas di permukaan dan rapuh.
Kuku kaki menjadi tebal dan memotong mereka menjadi sukar.
Ada sakit di jari kaki.
Keadaan ini tidak semestinya berkaitan dengan kebersihan diri. Sesuatu yang mudah seperti luka kecil di kuku atau jari, atau memakai kasut yang sempit boleh menyebabkan jangkitan. The dermatofyte menyebabkan jangkitan yang sangat biasa di tempat-tempat seperti kolam renang, mandi dan juga taman. Anda juga boleh dijangkiti, jika anda menggunakan alat bukan steril yang telah digunakan sebelum ini oleh seseorang yang kena penyakit itu. Juga, kulat adalah lebih lazim di kalangan orang yang mengalami pelbagai masalah kronik atau yang kaki berpeluh banyak.

Adakah terdapat penawar?

Ini jenis kulat tidak sembuh dengan sendiri. Di bawah ini anda akan mendapati beberapa tips yang akan membantu anda merawat masalah ini:

Jangan gunakan kuku untuk kuku yang telah tercemar.
Jangan berkongsi kasut, gunting atau fail kuku dengan orang lain.
Sentiasa pastikan kaki anda kering.
Tukar sarung kaki anda setiap hari.
Potong kuku anda hanya di hujung jari dan mengelakkan memotong mereka terlalu mendalam.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar